Novosti

Podjela priznanja darivateljima krvi s područja općine Brckovljani

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo organiziralo je podjelu priznanja za jubilarne dobrovoljne darivatelje krvi. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izostala je tradicionalna svečanost, a nakon rugvičkih i dugoselskih, danas su u prostoru Crvenog križa priznanja primili i darivatelji iz Općine Brckovljani.

Okruglu, jubilarnu brojku ima 9 dobrovoljnih darivatelja krvi iz Brckovljana te će se većini zahvalnice uručiti kada će dolaziti na nove akcije, pojasnila je ravnateljica GDCK-a Gordana Kocaj.

Ovogodišnji jubilarci iz Brckovljana su: Stjepan Crnić i Milivoj Čehulić s 50 darivanja; Željko Orešković s 30 darivanja; Luka Opačak i Ivan Pečnjak s 20 darivanja; Jasmina Zaleznik, Marko Matok i Dario Bunjko s 10; Ljubica Agatić s 5 darivanja krvi.

Na njihovu nesebičnom činu zahvalio je načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras. „Ova vaša humana gesta jednostavno se ne može ničim drugim zamijeniti. U ime svih građana Brckovljana, ja vam se zahvaljujem na vašoj humanosti, nesebičnosti i nadam se da ćemo se sljedeći put vidjeti u boljim okolnostima“, rekao je Đuras.

Inače, ove godine je ukupno 76 darivatelja krvi s jubilarnim davanjem od čega je njih 13 dragocjenu tekućinu dalo više od 50 puta. Broj aktivnih darivatelja GDCK-a Dugo Selo u zadnjih pet godina je 961. Od početka ove godine do rujna ostvareno je 11 akcija darivanja krvi, kojima je pristupilo 822 darivatelja, a prikupljeno je 636 doza.

Izvor: https://www.dugoselska-kronika.hr

Podjela priznanja darivateljima krvi sa područja grada Dugog Sela

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo u dugoselskoj Gradskoj vijećnici uručilo je prigodne zahvalnice za 10 dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Grada Dugo za okrugli, jubilarni broj davanja.

„Zbog epidemiološke situacije u Dugom Selu i našim općinama imamo samo prigodne predaje priznanja kako bismo obilježili Dan darivatelja krvi. Ove godine na području Dugog Sela imamo 10 darivatelja/ica krvi koji su tzv.jubilarci odnosno s okruglim brojem davanja“, pojasnila je ravnateljica Gordana Kocaj uputivši riječi zahvale.

Ksenija Golić i Smiljana Drame Pekera dale su krv 35 puta što je ekvivalent muškom darivanju od 50 puta. Priznanje za 50 darivanja dobili su Božo Dokuš, Zdenko Eranović, Davor Miljanović, Siniša Orešić, Goran Tepeš, Josip Špernjak, Vahidin Velagić dok je Duško Agić krv dao 65 puta što je ujedno i njegovo završno darivanje.

On je krv prvi puta dao 1971. godine, kad je bio u vojsci. Darivao je krv s prekidima, ovisilo je i o njegovom zdravlju. No nastavio je s nesebičnim činom, potaknut između ostalog, i zdravstvenim stanjem svog djeteta. „Poručio bih da krv da tko god može. Toplina i dobrota, nema tu nekog posebnog osjećaja, nešto vas veže, to saznanje da ćete nekome pomoći. Nitko ne zna što ga čeka, život je takav da se treba pomoći koliko god može“, rekao je Duško Agić.

Darivateljima je njihov dan čestitao i gradonačelnik Nenad Panian.

„U današnja vremena čestitati ljudima koji daruju svoju krv je iznimna čast. Zahvaljujem se svima koji svaki dan misle na druge ljude. Krv je esencija života svakog čovjeka i njeno davanje je ono što čini humanost, mir i dobro na ovom planetu. Nadamo se da će nastaviti i privući druge da to čine“, rekao je gradonačelnik Panian zaželjevši svima puno zdravlja.

Inače, ukupan broj aktivnih darivatelja GDCK-a Dugo Selo u zadnjih pet godina je 961. Od početka ove godine do rujna ostvareno je 11 akcija, pristupilo je njih 822, a prikupljeno je 636 doza. Po prvi puta krv je darivalo njih 14.

Izvor: https://www.dugoselska-kronika.hr

Podjela priznanja darivateljima krvi sa područja općine Rugvica

Zbog pogoršane epidemiološke situacije ove godine morale su izostati svečanosti na kojima se jubilarnim darivateljima krvi uručuju priznanja povodom Dana darivatelja krvi. Zato se organiziralo lokalno uručivanje zahvalnica i priznanja.Tako je u petak domaćin bio načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je darivatelje primio u općini Rugvica i prigodno im, u društvu predsjednika Crvenog križa Dugo Selo Josipa Svibovca, uručio priznanja.

Mato Čičak tom se prilikom zahvalio darivateljima na njihovoj humanosti i doprinosu zdravstvu Republike Hrvatske, ali i Crvenom križu za dobru suradnju i sve uspješne aktivnosti koje su provedene u ovoj teškoj godini.

Ovom prilikom je za 75 darivanja nagrađen Damir Zrinščak, za 40 darivanja priznanja su dobili Hrvoje Cimaš i Danijel Strišković, za 30 darivanja Mario Gospočić, Ivan Kolar i Mato Šimić, Željkica Franjković i Marija Grginec Antoljak priznanja su dobili za 20 darivanja, a Goran Gavrić za 10 darivanja.

Česitamo svim ovogodišnjim jubilarcima i svima želimo puno zdravlja i sreće, te sretan Dan darivatelja krvi.

Darivanje krvi u Dugom Selu

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati će se dana 19.10.2020. u Crvenom križu Dugo Selo.
Akcija traje od 13:00 – 18:00h

Zalihe krvi su smanjene pa apeliramo na sve darivatelje da se akcijama odazovu u što većem broju. Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog uzrokovanog korona virusom.

Usto, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.

Humanitarne akcije Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2020.” i “Vaš dar za pravu stvar”

Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa donio je odluku o provođenju tradicionalne 48. akcije “Solidarnost na djelu 2020.”, koja će se kao zajednička akcija provesti na razini svih društava HCK u četvrtak, 08 listopada 2020. godine.

Za razliku od ranijih godina kad se ova akcija provodila tako da su učenici – volonteri obilazili naselja i prodavali bonove ove godine, zbog pandemije COVID 19, to neće biti moguće provesti, već se novčana sredstva prikupljaju unutar škola, dok građani i firme svoje priloge mogu uplatiti na poseban račun otvoren samo za ovu akciju. Broj računa za uplatu donacija je: HR1023600001502802566 “SOLIDARNOST NA DJELU 2020” provodi pod nazivom “NE DVOJI – ZA DRUGOG IZDVOJI”.

U periodu od 05. do 11. listopada traje paralelna akcija “Vaš dar za pravu stvar”, te je u prostoru Kauflanda Dugo Selo postavljena košara u koju možete staviti svoje donacije u vidu hrane i higijene. Uz košaru će periodično dežurati naši djelatnici i volonteri.Odbor Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo će po završetku akcije obavijestiti o ukupnom prihodu i prikupljenim artiklima.

Javni natječaj

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

Pomoćnica u kući – na projektu Europskog socijalnog fonda „Nova 50+ – Program zapošljavanja žena“

– 1 izvršiteljica

Opis poslova: pružanje podrške i pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima starijih i nemoćnih osoba, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške starijim i nemoćnim osobama kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. 

Uvjeti radnog mjesta:

– puno radno vrijeme

– naknada za prijevoz

– NKV i srednja stručna sprema

– terenski rad na području Dugog Sela

– radni odnos zasniva se na 6 mjeseci (uz probni rok u trajanju od mjesec dana)

Prednost pri zapošljavanju sukladno natječaju imati će žene starije od 50 godina, žene pripadnice ranjivih skupina (dugotrajno nezaposlene žene).

Napomena: Odabrana kandidatkinja obavezna je pohađati i završiti program osposobljavanja.

Potrebni prilozi uz prijavu:

  • obrazac prijave,
  • potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o razdoblju neprekidne nezaposlenosti,
  • preslika osobne iskaznice,
  • preslika e-radne knjižice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
  • dokaz o završenoj školi ili stručnoj spremi (odnosi se na osobe sa završenom srednjom stručnom spremom – preslika završne svjedodžbe),
  • vlastoručno potpisana izjava o pristanku na osposobljavanje

Nepotpune prijave i prijave koje su stigle izvan datuma za dostavu prijava neće se uzimati u razmatranje.

Obrazac prijave kao i obrazac Izjave o pristanku na osposobljavanje može se dobiti u Područnom uredu HZZ-a Dugo Selo ili u Gradskom društvu Crvenog križa Dugo Selo, ulica II. gardijske brigade „Gromovi“ 3, 10370 Dugo Selo.

Prijave se podnose osobno, sa naznakom: „Za natječaj Pomoćnica u kući projekta „Nova 50+ – Program zapošljavanja žena“- ne otvaraj“ zaključno s danom 12. listopada 2020. godine od 16 h.

O rezultatima javnog natječaja sve kandidatkinje će biti pismeno obaviještene.

Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo zadržava pravo poništenja oglasa bez posebnog objašnjenja.