Humanitarne akcije Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2020.” i “Vaš dar za pravu stvar”

Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa donio je odluku o provođenju tradicionalne 48. akcije “Solidarnost na djelu 2020.”, koja će se kao zajednička akcija provesti na razini svih društava HCK u četvrtak, 08 listopada 2020. godine.

Za razliku od ranijih godina kad se ova akcija provodila tako da su učenici – volonteri obilazili naselja i prodavali bonove ove godine, zbog pandemije COVID 19, to neće biti moguće provesti, već se novčana sredstva prikupljaju unutar škola, dok građani i firme svoje priloge mogu uplatiti na poseban račun otvoren samo za ovu akciju. Broj računa za uplatu donacija je: HR1023600001502802566 “SOLIDARNOST NA DJELU 2020” provodi pod nazivom “NE DVOJI – ZA DRUGOG IZDVOJI”.

U periodu od 05. do 11. listopada traje paralelna akcija “Vaš dar za pravu stvar”, te je u prostoru Kauflanda Dugo Selo postavljena košara u koju možete staviti svoje donacije u vidu hrane i higijene. Uz košaru će periodično dežurati naši djelatnici i volonteri.Odbor Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo će po završetku akcije obavijestiti o ukupnom prihodu i prikupljenim artiklima.