Održan 6. sastanak partnera u projektu ZAŽELI

Jučer je u Crvenom križu Dugo Selo održan šesti, predzadnji sastanak partnera u projektu “Nova 50+ – program zapošljavanja žena”. Na sastanku je voditeljica projekta Gordana Kocaj partnerima prezentirala dosadašnje aktivnosti na provedbi projekta i planove za budućnost aktivnosti. Predstavnici partnera koji su prisustvovali današnjem sastanku su: Ana Novosel (Hrvatski zavod za zapošljavanje Dugo Selo), Nada Petković (Centar za socijalnu skrb Dugo Selo), Jasminka Kokot Bambić (grad Dugo Selo), Mirjana Dokuš (općina Brckovljani), te Danijel Šošić (ispred općine Rugvica).Voditeljca projekta izvijestila je partnere u projektu o činjenici da se projekt bliži kraju. Kroz ovaj projekt bilo je uposleno 10 žena koje su pružale usluge pomoći u kući za preko 60 starijih i nemoćnih osoba sa područja grada Dugog Sela i općina Brckovljani i Rugvica. Pomoćnice su završetkom ožujka prestale s radom, a sam projekt formalno završava sredinom lipnja. Nadamo da će se kroz novi projekt “Zaželi II”ova vrijedna aktivnost nastaviti. Projekt u potpunosti sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Donacija torbica prve pomoći školama i vrtićima

U sklopu projekta “Erasmus+ Sigurnije škole i vrtići”, uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa, Crveni križ Dugo Selo donira torbice prve pomoći svim školama i vrtićima na svom području djelovanja. Nadamo se da će ove torbice biti od korisiti svim našim učiteljima i odgajateljima u njihovoj boljoj pripremljenosti na situacije pružanja prve pomoći. Hvala im na dosadašnjoj suradnji i pomoći koju pružaju Crvenom križu Dugo Selo.

Donacija 3.a razreda o.š. Josipa Zorića Socijalnoj samoposluzi Crvenog križa

Crvenom križu predana je donacija prikupljena od strane učenika 3.a razreda o.š. Josipa Zorića i njihove učiteljice Sonje Ivančević . Uz donaciju hrane i higijene, prikupljena je hrana i slatkiši za naše šapice. Osim donacije djeca su pripremila i lijepe čestitke koje ćemo prosijediti našim korisnicima, da im uljepša Uskrs. Zahvaljujemo roditeljima, djeci i učiteljici na ovoj lijepoj gesti i svima želimo sretan Uskrs.

Pripreme paketa hrane i paketića higijene za korisnike Socijalne samoposluge povodom Uskrsa

U tijeku je slaganje paketa hrane i higijene koje će korisnici Crvenog križa primiti početkom travnja. Nadamo se da će im ova pomoć barem malo olakšati i uljepšati vrijeme Uskrsa. O točnom vremenu podjele paketa korisnici će biti obaviješteni putem sms poruka, dok će starijim i nemoćnim osobama isti biti dostavljeni na kućne adrese.Osobne paketiće higijene omogućila nam je donacija Hrvatskog Crvenog križa, a zahvaljujući trgovačkom lancu Kaufland, svako školsko dijete dobiti će pakiranje jednokratnih medicinskih maskica.

Edukacija djelatnica u projektu ZAŽELI

U tijeku je praktični dio obuke djelatnica zaposlenih u projektu Zaželi – NOVA 50+ – program zapošljavanja žena. Naše djelatnice educiraju se za stjecanje zvanja “Uzgajivač i prerađivač aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja”. Nadamo se da će im to pomoći u budućnosti, jer čovjek uči dok je živ.