Održan 6. sastanak partnera u projektu ZAŽELI

Jučer je u Crvenom križu Dugo Selo održan šesti, predzadnji sastanak partnera u projektu “Nova 50+ – program zapošljavanja žena”. Na sastanku je voditeljica projekta Gordana Kocaj partnerima prezentirala dosadašnje aktivnosti na provedbi projekta i planove za budućnost aktivnosti. Predstavnici partnera koji su prisustvovali današnjem sastanku su: Ana Novosel (Hrvatski zavod za zapošljavanje Dugo Selo), Nada Petković (Centar za socijalnu skrb Dugo Selo), Jasminka Kokot Bambić (grad Dugo Selo), Mirjana Dokuš (općina Brckovljani), te Danijel Šošić (ispred općine Rugvica).Voditeljca projekta izvijestila je partnere u projektu o činjenici da se projekt bliži kraju. Kroz ovaj projekt bilo je uposleno 10 žena koje su pružale usluge pomoći u kući za preko 60 starijih i nemoćnih osoba sa područja grada Dugog Sela i općina Brckovljani i Rugvica. Pomoćnice su završetkom ožujka prestale s radom, a sam projekt formalno završava sredinom lipnja. Nadamo da će se kroz novi projekt “Zaželi II”ova vrijedna aktivnost nastaviti. Projekt u potpunosti sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Donacija torbica prve pomoći školama i vrtićima

U sklopu projekta “Erasmus+ Sigurnije škole i vrtići”, uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa, Crveni križ Dugo Selo donira torbice prve pomoći svim školama i vrtićima na svom području djelovanja. Nadamo se da će ove torbice biti od korisiti svim našim učiteljima i odgajateljima u njihovoj boljoj pripremljenosti na situacije pružanja prve pomoći. Hvala im na dosadašnjoj suradnji i pomoći koju pružaju Crvenom križu Dugo Selo.

Projekt “Sigurnije škole i vrtići”

Hrvatski Crveni križ sudjeluje kao partner na projektu Erasmus+Sigurnije škole i vrtići. Projekt se provodi u partnerstvu s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, S. Makedonije, Srbije i Austrijskim Crvenim križem mladih. Cilj projekta je staviti naglasak na sljedeće teme:
  • priprema za izvanredne situacije
  • prva pomoć
  • sigurnost u školi/vrtiću
  • psihosocijalna podrška
Jedan od najvažnijih rezultata projekta je razvoj internetske platforme sigurnija-djeca.hck.hr. Na platformi su dostupne različite aktivnosti, prezentacije, radionice i alati iz prethodno navedenih područja. Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije na idućem linku: https://sigurnija-djeca.hck.hr/