Nastavak prikupljanja pomoći

Crveni križ od jučer prikuplja pomoć za nastradala područja. Prikupili smo velike količine, manji dio je otpremljen, te su nam kapaciteti gotovo popunjeni. Predlažemo svim dobronamjernim sugrađanima da sačekaju, te nove količine donesu ukoliko bude nove potrebe. Ovo neće tako brzo proći, a potrebe će biti i idućih mjeseci.Molimo da nam se ne donosi niti odjeća, jer se već dosta prikupilo.Čim dobijemo odobrenje i upute od viših distanca i odgovornih na terenu, vozimo prikupljeno tamo gdje je najpotrebnije.Prema našim informacijama sa terena, tamošnja skladišta su puna, tako da mole da ih se dalje ne preopterećuje.Zahvaljujemo svima na humanosti.

Poziv na prikupljanje donacija za poklon kartice

Kako ove godine Sveti Nikola nije mogao doći u posjet Crvenom križu Dugo Selo, za naše male korisnike pripremamo praktično darivanje. Putem projekta koji financira Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i ranije spomenutog projekta i donacije Hrvatskog Crvenog križa, kupuju se slatki paketi i omiljene namirnice, te spremaju poklon kartice za djecu naših korisnika. Tako bi svako dijete dobilo paket slatkiša i određenih namirnica (čokoladni namaz, Cedevita, čoko pahuljice, keksi), te poklon karticu Konzuma u vrijednosti 100 kn, kojim bi im roditelji mogli kupiti željene poklone. Nažalost, donacija poklon kartica nije dostatna, te će Crveni križ Dugo Selo odvojiti određena sredstva, te dokupiti kartice. Tako bi osigurali da poklon kartice dobe sva djeca do 13 godina starosti. Da bi u podjelu poklon kartica ušla i starija djeca, potrebno je prikupiti dodatna sredstva. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da svojim novčanim donacijama pomognu u kupnji dodatnih kartica. Priloge možete uplatiti na račun Crvenog križa (IBAN: HR0923600001101497676, uz naznaku: poklon kartice za djecu), ili osobno donijeti u Crveni križ. Krajnji rok donacija je 22.12. Unaprijed zahvaljujemo za svaki prilog.

Priprema i podjela paketa Crvenog križa

Zahvaljujući donacijama prikupljenih u akciji “Vaš dar za pravu stvar” koja je u tijeku u trgovačkom centru Kaufland, te donaciji Hrvatskog Crvenog križa iz iste akcije, Crveni križ Dugo Selo će za ovaj Božić podijeliti 450 paketa hrane i higijene svojim korisnicima. Kako bi paketi na vrijeme bili pripremljeni i podijeljeni, vrijedni volonteri i djelatnici danima slažu i pakiraju pakete. Svaki korisnik dobit će paket hrane u vrijednosti oko 165 kn, te paket higijene vrijedan oko 45 kn. Nadamo se da će to bar malo olakšati i uljepšati Božić svim našim korisnicima.

Dodjela zahvalnica volonterima

Povodom Međunarodnog dana volontera, ove godine dodijelili smo zahvalnice volonterima koji su se posebno istakli tijekom aktivnosti vezanih uz pandemiju Covida 19. Pomoć bilo povremenih volontera, bilo volontera- članova interventnih timova, aktivista pri mjesnim odborima, članova klubova i aktiva, izuzetno je značajna za rad Crvenog križa Dugo Selo. Možda je ovo godina koju ćemo pamtiti po puno loših stvari, ali nesebični i vrijedan rad volontera i njihov doprinos da olakšaju situaciju i pruže ruku pomoći svima kojima je u nekom trenutku zatrebala, bit će nešto čega ćemo se svi rado prisjećati i pamtiti. VELIKO VAM HVALA!