Aktivni tjedan vrijednih volontera i djelatnika

Brzo je projurio prethodni tjedan, a posla je bilo toliko da baš nismo stigli objavljivati. Od ponedjeljka dvadesetetak volontera i djelatnika cijele dane izdvaja, sortira, evidentira i preslaguje veliku donaciju pristiglu u petak iz Belgije. Predstoji još puno posla, iako se neke stvari istovremeno otpremaju na nastradalo područje, a u tijeku je organizacija otpreme jedne veće pošiljke. Veliko Hvala svim redovnim volonterima, a u idućim danima pozvat ćemo i novoprijavljene da nam se pridruže.

Nove upute i poziv za donaciju

Obavještavamo sve zainteresirane da je za sada prikupljeno dovoljno odjeće, obuće, posteljine i deka. Od hrane i higijene koja je pristigla nakon odaslane pomoći, složeni su paketi. Trenutno postoji potreba i rado ćemo primiti iduće donacije:

– donje rublje i čarape – ISKLJUČIVO NOVO

– gumene čizme i gojzerice svih veličina – poželjno muški brojevi

– od higijene – detergent za rublje, omekšivač

Donacije i nadalje prikupljamo u uredu Crvenog križa, u uredovno vrijeme. Crveni križ Dugo Selo na svom terenu trenutno zbrinjava oko 70 osoba koje su pristigle sa potresom pogođenog područja. U koordinaciji sa gradom Dugim Selom i općinama Brckovljani i Rugvica osiguravat će se kroz naredni period sve potrebno za njihov život. Najveći je broj ljudi na području općine Rugvica, koja je s Crvenim križem dogovorila njihovu buduću opskrbu. Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima.

Dan žalosti

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, odnio sedam života i prouzročio veliku materijalnu štetu.Naše misli su s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, s osobama koje su izgubile svoje domove, sa svima čija je mirna svakodnevnica zamijenjena osjećajima straha i neizvjesnosti. Znamo da ne postoji način kojim bismo izbrisali gubitak osoba koje su ostale bez svojih voljenih, no ulažemo golemi napor i činimo sve što možemo kako bismo pružili pomoć pogođenom stanovništvu. Niste sami.

Suosjećamo sa obiteljima poginulih.

#HCK#mividimoljude

Radno vrijeme Crvenog križa u narednim danima:

Za sve upite ili potrebe 01.01. (petak) Crveni križ je dostupan na tel 01/2753-130.

02. i 03. ( subota i nedjelja) ured je otvoren od 11-15 h, dok smo preko telefona dostupni 24 sata.

Većina do sada prikupljene robe dostavljena je na nastradala područja, a naknadno prikupljeno je uskladišteno do idućeg odvoza. I nadalje ćemo prikupljati donacije sugrađana, iako napominjemo da su prikupljene količine hrane, higijene, deka i odjeće za sada dostatne. Ukoliko se jave nove ili konkretne potrebe, isto ćemo oglasiti.Interventni tim iz CK Dugo Selo još je danas na terenu, te od njih dobivamo provjerene povratne informacije. Sve naše aktivnosti koordinirane su sa lokalnim Crvenim križevima i Hrvatskim Crvenim križem.Potrebe nastradalih bit će velike i dugotrajne i nadamo se da će i odaziv za pomoć biti konstantno jednak.

Hvala svim sugrađanima na izuzetnom odazivu i potpori i sretna svima Nova 2021. godina