NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO POMOĆNIK/CA U KUĆI

Radno mjesto

Mjesto rada: DUGO SELO, ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Broj traženih radnika: 10

Vrsta zaposlenja: Na određeno; novootvoreni poslovi

Radno vrijeme: Puno radno vrijeme

Smještaj: Nema smještaja

Naknada za prijevoz: Djelomično

Natječaj vrijedi od: 5.1.2024.

Natječaj vrijedi do: 16.1.2024.

Uvjeti na radnom mjestu: Terenski rad

Posloprimac

Razina obrazovanja:

  • Osnovna škola niži razredi
  • Završena osnovna škola
  • Srednja škola 3 godine
  • Srednja škola 4 godine

Radno iskustvo: Nije važno


Ostale informacije: POMOĆNIK/CA U KUĆI

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike KLASA: 984-01/23-01/29, URBROJ: 524-07-02-01-01/1-23-2 od 23. studenog 2023. i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2021-2027., ZAŽELI – PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE, od 07. prosinca 2023. godine korisniku bespovratnih sredstava Hrvatskom Crvenom križu Gradskom društvu Crvenog križa Dugo Selo odobren je projekt „NOVA NADA“ (SF.3.4.11.01.0280), raspisuje se:

Oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme.

1. Pomoćnik/ca u kući – na projektu Europskog socijalnog fonda “NOVA NADA” – 10 izvršitelja/ica

Opis poslova: Organiziranje prehrane u kućanstvima starijih i nemoćnih osoba, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih korisnika. Pomoć u dostavi namirnica i pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl), pružanje podrške starijim i nemoćnim osobama kroz razgovore i druženja, te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Uvjeti radnog mjesta: puno radno vrijeme, djelomična naknada za prijevoz, regres i božićnica, terenski rad na području Dugog Sela, općine Brckovljani, grada Zagreba – naselja Kobiljak i Sesvetski Kraljevec. Radni odnos zasniva se do 33 mjeseca, uz probni rad od 3 mjeseca.

Potrebni prilozi uz prijavu:

1. zamolba uz životopis (obavezno navesti adresu, broj telefona, mobitela, e-mail ukoliko kandidat posjeduje)

2. preslika domovnice

2. dokaz o završenoj školi ili stručnoj spremi (ukoliko je primjenjivo)

3. preslika osobne iskaznice

4. dokaz o radnom stažu (elektronički zapis ili potvrdu izdanu od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)

5. potvrda o nekažnjavanju (ne starija od tri mjeseca od dana objave natječaja)

6. izjava o davanju suglasnosti za korištenje osobnih podataka (formular dostupan na adresi poslodavca)

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

– hrvatsko državljanstvo

– punoljetnost

Na radno mjesto mogu se prijaviti osobe oba spola.

Nepotpune prijave i prijave koje su stigle izvan datuma za dostavu prijava neće se uzimati u razmatranje. Prijave se podnose osobno, sa naznakom “Za natječaj Pomoćnik/ca u kući projekta “NOVA NADA – ne otvaraj”, zaključno s danom 16. siječnja 2024.g do 16h.

Natječaj će biti objavljen na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i internetskoj stranici GDCK Dugo Selo. O rezultatima javnog natječaja svi kandidati bit će obaviješteni. Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo zadržava pravo poništenja oglasa bez posebnog objašnjenja.

Projekt je u skladu sa programom “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” kao plansko -programskom dokumentu čiji je osnovni cilj pridonijeti rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj i smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.


Poslodavac

Poslodavac: Podaci o poslodavcu dostupni su u HZZ-u


HZZ Savjetodavac: DUBRAVKA VIDOVIĆ, , Telefon:01/2751 206, Soba:

*Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo.

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA PREDMET JEDNOSTAVNE NABAVE: NABAVA VOZILA ZA KOMBINIRANI PRIJEVOZ TERETA I PUTNIKA

Broj JN-1-2023 CPV: 34115000

„Ova publikacija isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo“

Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, 8. svibanj 2021.

Sutra je Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca kojim u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa! Ove godine posvećujemo ga mentalnom zdravlju o kojemu progovaramo u sklopu kampanje Mojih 5 minuta mira. Pozivamo vas da nam se sutra pridružite u Osijeku na Trgu Slobode od 10 sati. Dođite se družiti s nama! #HCK#RedCross#TjedanCrvenogaKriza#Mojih5MinutaMira#PaznjaJeVazna#MentalHealthMatters

Izvor: https://www.facebook.com/HrvatskiCrvenikriz.CroatianRedCross/

Projekt “Sigurnije škole i vrtići”

Hrvatski Crveni križ sudjeluje kao partner na projektu Erasmus+Sigurnije škole i vrtići. Projekt se provodi u partnerstvu s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, S. Makedonije, Srbije i Austrijskim Crvenim križem mladih. Cilj projekta je staviti naglasak na sljedeće teme:
  • priprema za izvanredne situacije
  • prva pomoć
  • sigurnost u školi/vrtiću
  • psihosocijalna podrška
Jedan od najvažnijih rezultata projekta je razvoj internetske platforme sigurnija-djeca.hck.hr. Na platformi su dostupne različite aktivnosti, prezentacije, radionice i alati iz prethodno navedenih područja. Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije na idućem linku: https://sigurnija-djeca.hck.hr/

Nove upute i poziv za donaciju

Obavještavamo sve zainteresirane da je za sada prikupljeno dovoljno odjeće, obuće, posteljine i deka. Od hrane i higijene koja je pristigla nakon odaslane pomoći, složeni su paketi. Trenutno postoji potreba i rado ćemo primiti iduće donacije:

– donje rublje i čarape – ISKLJUČIVO NOVO

– gumene čizme i gojzerice svih veličina – poželjno muški brojevi

– od higijene – detergent za rublje, omekšivač

Donacije i nadalje prikupljamo u uredu Crvenog križa, u uredovno vrijeme. Crveni križ Dugo Selo na svom terenu trenutno zbrinjava oko 70 osoba koje su pristigle sa potresom pogođenog područja. U koordinaciji sa gradom Dugim Selom i općinama Brckovljani i Rugvica osiguravat će se kroz naredni period sve potrebno za njihov život. Najveći je broj ljudi na području općine Rugvica, koja je s Crvenim križem dogovorila njihovu buduću opskrbu. Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima.

Dan žalosti

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, odnio sedam života i prouzročio veliku materijalnu štetu.Naše misli su s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, s osobama koje su izgubile svoje domove, sa svima čija je mirna svakodnevnica zamijenjena osjećajima straha i neizvjesnosti. Znamo da ne postoji način kojim bismo izbrisali gubitak osoba koje su ostale bez svojih voljenih, no ulažemo golemi napor i činimo sve što možemo kako bismo pružili pomoć pogođenom stanovništvu. Niste sami.

Suosjećamo sa obiteljima poginulih.

#HCK#mividimoljude

Poziv na prikupljanje donacija za poklon kartice

Kako ove godine Sveti Nikola nije mogao doći u posjet Crvenom križu Dugo Selo, za naše male korisnike pripremamo praktično darivanje. Putem projekta koji financira Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i ranije spomenutog projekta i donacije Hrvatskog Crvenog križa, kupuju se slatki paketi i omiljene namirnice, te spremaju poklon kartice za djecu naših korisnika. Tako bi svako dijete dobilo paket slatkiša i određenih namirnica (čokoladni namaz, Cedevita, čoko pahuljice, keksi), te poklon karticu Konzuma u vrijednosti 100 kn, kojim bi im roditelji mogli kupiti željene poklone. Nažalost, donacija poklon kartica nije dostatna, te će Crveni križ Dugo Selo odvojiti određena sredstva, te dokupiti kartice. Tako bi osigurali da poklon kartice dobe sva djeca do 13 godina starosti. Da bi u podjelu poklon kartica ušla i starija djeca, potrebno je prikupiti dodatna sredstva. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da svojim novčanim donacijama pomognu u kupnji dodatnih kartica. Priloge možete uplatiti na račun Crvenog križa (IBAN: HR0923600001101497676, uz naznaku: poklon kartice za djecu), ili osobno donijeti u Crveni križ. Krajnji rok donacija je 22.12. Unaprijed zahvaljujemo za svaki prilog.