POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA PREDMET JEDNOSTAVNE NABAVE: NABAVA VOZILA ZA KOMBINIRANI PRIJEVOZ TERETA I PUTNIKA

Broj JN-1-2023 CPV: 34115000

„Ova publikacija isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo“

Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, 8. svibanj 2021.

Sutra je Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca kojim u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa! Ove godine posvećujemo ga mentalnom zdravlju o kojemu progovaramo u sklopu kampanje Mojih 5 minuta mira. Pozivamo vas da nam se sutra pridružite u Osijeku na Trgu Slobode od 10 sati. Dođite se družiti s nama! #HCK#RedCross#TjedanCrvenogaKriza#Mojih5MinutaMira#PaznjaJeVazna#MentalHealthMatters

Izvor: https://www.facebook.com/HrvatskiCrvenikriz.CroatianRedCross/

Projekt “Sigurnije škole i vrtići”

Hrvatski Crveni križ sudjeluje kao partner na projektu Erasmus+Sigurnije škole i vrtići. Projekt se provodi u partnerstvu s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, S. Makedonije, Srbije i Austrijskim Crvenim križem mladih. Cilj projekta je staviti naglasak na sljedeće teme:
  • priprema za izvanredne situacije
  • prva pomoć
  • sigurnost u školi/vrtiću
  • psihosocijalna podrška
Jedan od najvažnijih rezultata projekta je razvoj internetske platforme sigurnija-djeca.hck.hr. Na platformi su dostupne različite aktivnosti, prezentacije, radionice i alati iz prethodno navedenih područja. Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije na idućem linku: https://sigurnija-djeca.hck.hr/

Nove upute i poziv za donaciju

Obavještavamo sve zainteresirane da je za sada prikupljeno dovoljno odjeće, obuće, posteljine i deka. Od hrane i higijene koja je pristigla nakon odaslane pomoći, složeni su paketi. Trenutno postoji potreba i rado ćemo primiti iduće donacije:

– donje rublje i čarape – ISKLJUČIVO NOVO

– gumene čizme i gojzerice svih veličina – poželjno muški brojevi

– od higijene – detergent za rublje, omekšivač

Donacije i nadalje prikupljamo u uredu Crvenog križa, u uredovno vrijeme. Crveni križ Dugo Selo na svom terenu trenutno zbrinjava oko 70 osoba koje su pristigle sa potresom pogođenog područja. U koordinaciji sa gradom Dugim Selom i općinama Brckovljani i Rugvica osiguravat će se kroz naredni period sve potrebno za njihov život. Najveći je broj ljudi na području općine Rugvica, koja je s Crvenim križem dogovorila njihovu buduću opskrbu. Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima.

Dan žalosti

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, odnio sedam života i prouzročio veliku materijalnu štetu.Naše misli su s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, s osobama koje su izgubile svoje domove, sa svima čija je mirna svakodnevnica zamijenjena osjećajima straha i neizvjesnosti. Znamo da ne postoji način kojim bismo izbrisali gubitak osoba koje su ostale bez svojih voljenih, no ulažemo golemi napor i činimo sve što možemo kako bismo pružili pomoć pogođenom stanovništvu. Niste sami.

Suosjećamo sa obiteljima poginulih.

#HCK#mividimoljude

Poziv na prikupljanje donacija za poklon kartice

Kako ove godine Sveti Nikola nije mogao doći u posjet Crvenom križu Dugo Selo, za naše male korisnike pripremamo praktično darivanje. Putem projekta koji financira Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i ranije spomenutog projekta i donacije Hrvatskog Crvenog križa, kupuju se slatki paketi i omiljene namirnice, te spremaju poklon kartice za djecu naših korisnika. Tako bi svako dijete dobilo paket slatkiša i određenih namirnica (čokoladni namaz, Cedevita, čoko pahuljice, keksi), te poklon karticu Konzuma u vrijednosti 100 kn, kojim bi im roditelji mogli kupiti željene poklone. Nažalost, donacija poklon kartica nije dostatna, te će Crveni križ Dugo Selo odvojiti određena sredstva, te dokupiti kartice. Tako bi osigurali da poklon kartice dobe sva djeca do 13 godina starosti. Da bi u podjelu poklon kartica ušla i starija djeca, potrebno je prikupiti dodatna sredstva. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da svojim novčanim donacijama pomognu u kupnji dodatnih kartica. Priloge možete uplatiti na račun Crvenog križa (IBAN: HR0923600001101497676, uz naznaku: poklon kartice za djecu), ili osobno donijeti u Crveni križ. Krajnji rok donacija je 22.12. Unaprijed zahvaljujemo za svaki prilog.

Kreće projekt “ČUVAJMO IH”

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ kojim će za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom. Iz Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa prema županijskim društvima Crvenoga križa krenula je distribucija osobne zaštitne opreme koja će tijekom studenoga i prosinca biti podijeljena korisnicima starijima od 65 godina. Pakete opremljene zaštitnim maskama i dezinficijensom dijelit će društva Crvenog križa diljem Republike Hrvatske, a podjelu ili preuzimanje paketa dogovarat će pojedinačno s korisnicima.

„Situacija u kojoj živimo teško pada svima, a posebno našim starijim sugrađanima. Mi im pomažemo već mjesecima, ulazimo u njihove domove i svjesni smo da svi zajedno moramo paziti na njih i omogućiti im kvalitetnu zaštitu. Naši bake i djedovi nerijetko razgovore završavaju pozdravom „čuvaj se“, a sada je na nama red da im kao društvo pružimo podršku i sačuvamo ih, koliko je to moguće, te im pošaljemo poruku kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i životnim iskustvom od kojeg možemo učiti“, istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Starije osobe, a posebno one koje žive u siromaštvu, iznimno su ugrožena skupina za vrijeme prirodnih katastrofa i kriza pa tako i pandemije. COVID – 19 svima nam promijenio je svakodnevicu, ali najviše ipak starijim osobama kojima je ograničen kontakt s mlađim članovima obitelji, vrtićkom djecom i školarcima, prijateljima i kolegama. Realizaciju ovoga programa podržali su Calzedonia Grupa i Međunarodni odbor Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca s ciljem osvještavanja šire zajednice o važnosti skrbi za starije i nemoćne u vremenu pandemije. Program „Čuvajmo ih“ građani mogu podržati donacijom putem priloženog 2D koda.