Novosti

Podjela priznanja darivateljima krvi s područja općine Brckovljani

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo organiziralo je podjelu priznanja za jubilarne dobrovoljne darivatelje krvi. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izostala je tradicionalna svečanost, a nakon rugvičkih i dugoselskih, danas su u prostoru Crvenog križa priznanja primili i darivatelji iz Općine Brckovljani.

Okruglu, jubilarnu brojku ima 9 dobrovoljnih darivatelja krvi iz Brckovljana te će se većini zahvalnice uručiti kada će dolaziti na nove akcije, pojasnila je ravnateljica GDCK-a Gordana Kocaj.

Ovogodišnji jubilarci iz Brckovljana su: Stjepan Crnić i Milivoj Čehulić s 50 darivanja; Željko Orešković s 30 darivanja; Luka Opačak i Ivan Pečnjak s 20 darivanja; Jasmina Zaleznik, Marko Matok i Dario Bunjko s 10; Ljubica Agatić s 5 darivanja krvi.

Na njihovu nesebičnom činu zahvalio je načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras. „Ova vaša humana gesta jednostavno se ne može ničim drugim zamijeniti. U ime svih građana Brckovljana, ja vam se zahvaljujem na vašoj humanosti, nesebičnosti i nadam se da ćemo se sljedeći put vidjeti u boljim okolnostima“, rekao je Đuras.

Inače, ove godine je ukupno 76 darivatelja krvi s jubilarnim davanjem od čega je njih 13 dragocjenu tekućinu dalo više od 50 puta. Broj aktivnih darivatelja GDCK-a Dugo Selo u zadnjih pet godina je 961. Od početka ove godine do rujna ostvareno je 11 akcija darivanja krvi, kojima je pristupilo 822 darivatelja, a prikupljeno je 636 doza.

Izvor: https://www.dugoselska-kronika.hr